Historie 1 2 3 4 5 - PRINT (PDF)

Fiskekonerne
I 1998 etablerede "Fiskekonerne" sig i, og ved bygningen på rastepladsen ved Kysing strand. De havde i 2 år forpagtet fiskehuset i Norsminde, men havde lyst til noget andet.

Ajnor døde i sommeren 1967, kun 62 år gammel, men han var i grunden uden alder, og havde så mange oplevelser bag sig, at han ud fra dem kunne være 92. Da han blev indlagt på sygehuset, sendte man bud efter hans svigersøn Knud, for som de sagde, "det her er jo ikke nogen bank". Ajnor havde naturligvis medbragt sin berømte tegnebog. Den var slidt og den var stor, for Ajnor løb ikke sin bank på dørene hver dag, ikke engang hver måned.

Preben Jensen - Evas mand - købte Fiskehuset, men solgte det allerede i 1969 videre til Tage Strandbo. Hvad Tage selv betegnede som en brændevinshandel. Venner fortæller, at dengang låste vi aldrig dørene, og en sen aften, vi lå og sov, så stod der pludselig en flok berusede personer inde i soveværelset. Tage og Preben, og "Murermekanikeren" var vist også med. Så måtte jeg jo op, for jeg skulle være med til handelen. Den foregik ved det grønne bord i skænkestuen på kroen.

Tage havde en stor installatørforretning i Århus, så han måtte ansætte en bestyrer. Det første halve år var Søren Anker, Tages lillebror, fiskehandler, og i februar 1970 tog Keld Rasmussen over. Han var jo i forvejen fisker, og havde derfor masser af fagkundskab i bagagen.

Næste side >>

 
         
Norsminde Fiskehus - Gammel Krovej 1, 8300 Odder - Telefon: 25 55 52 03 - email: kontakt@norsmindefiskehus.dk