Historie 1 2 3 4 5 - PRINT (PDF)

Ajnors fiskehus
Det var Martin Olsen, Ajnors far, der begyndte at sælge fisk fra  et par planker. Siden fra et træskur, og Ajnor fortsatte. Men han fik på et tidspunkt problemer med de veterinære myndigheder, og det stod på i årevis. Ikke af ond vilje fra nogle af parterne, men for Ajnor var det bare så uoverskueligt. Men de mange bøder, og udsigten til måske at skulle lukke, var en endnu større trussel.
"Jeg bliver snart en fattig mand" sagde han, "men jeg kan bare ikke forstå, hvorfor de tror fiskene smager bedre, bare fordi de er dyppet i et skyllekar, i stedet for i en spand vand. Men nu skal jeg nok gå i gang. "

Det gamle skur stod ved vejen på kroens del af havnen, men slæbestedet som ikke blev brugt mere kunne Ajnor uden udgift overtage.
Til opfyldning fik han jord fra udgravningen i forbindelse med den nye bro, og skulle så selv bekoste bolværket.
den nye fiskeforretning blev taget i brug i 1964, og Ajnor skinnede om kap med solen, da han fremviste vidunderet med håndvask og fliser på alle vægge.

Det gamle skur fik en plads ved skrænten, inde mellem træerne, og der stod det i mange år, og kiggede ud over sin havn, der nok havde ændret sig, men beholder sin helt egen personlighed.

Næste side >>

 
         
Norsminde Fiskehus - Gammel Krovej 1, 8300 Odder - Telefon: 25 55 52 03 - email: kontakt@norsmindefiskehus.dk